Cultuurtechnisch
werk

Hulp nodig bij uw project?

We denken graag met u mee

Voor de overheid, bedrijven en particulieren verrichten we allerlei cultuurtechnische werkzaamheden. Dit werk bestaat in ons geval uit alle grondwerkzaamheden die bij het aanleggen en onderhouden van groen komen kijken. Wij verzorgen de bodem, zodat deze voor gebruik en groei in een perfecte staat is. Voor deze werkzaamheden gebruiken we rupsdumpers en lichte machines, die zijn uitgevoerd met brede rijwerken. Wij zorgen voor de bodem! Ook voor en tijdens de uitdagende werkzaamheden. Daarnaast werken wij indien nodig samen met betrouwbare en deskundige partners. Een goed resultaat is ons doel!

Ook staan wij in de winter voor u klaar met gladheidsbestrijding. Met de beschikking over ons eigen materiaal zijn wij flexibel en zo kunnen wij zorg dragen voor uw opdracht.

  • Beschoeiing
  • Vistrappen
  • Water stuwen
  • Humus verrijking / Humus verschraling
  • Slootgraven
  • Graven waterpartijen/poelen
  • Verkaveling werkzaamheden
  • Drainering

Beschoeiing zetten

Wij hebben ervaring met allerhande beschoeiingen plaatsen. Kunststoffen, hardhout. Mogelijk vanaf waterkant en vanaf oppervlaktewater. Wij hebben alle benodigde gereedschappen & vakmannen.

Humus verrijking/verschraling

De mogelijkheid om de bodem te verrijken doormiddel van compost uit eigen groenrecycling. Daarnaast is het mogelijk de bodem te verschralen, door de voedingsrijke bovenlaag te verwijderen, ter bevordering van bijvoorbeeld heidegroei.

Graven waterpartijen/poelen

Wij helpen u graag bij de realisatie van bijvoorbeeld visvijvers, salamanderpoelen en zwemvijver. Denk aan mogelijkheden als natuurlijke zuivering, natuurvriendelijke overs, walkantbeschoeiing en dergelijke.

Inrichtingen

Wij werken en denken mee in de ruimtelijke inrichting van het landelijk gebied. Dat begint vaak bij de aanleg van landbouwgebieden, natuurgebieden en sport- en recreatiegebieden. Zo maken wij tijdens de aanleg of het onderhoud in natuurgebieden vaak natuurvriendelijke oevers. Het is natuurlijk het streven om een gebied zo goed mogelijk in te richten en daarom is de realisatie van waterbergingsgebieden voor ons dan ook geen onbekend terrein. Vervolgens staan wij met onze vakmannen en uitgebreide machinepark klaar voor het onderhoud.

Drainering

Een juiste drainage zorgt voor vocht in drogere periodes en een afwatering op natte momenten. De mogelijkheden voor enkelvoudige, samengestelde en visgraatdrainage met de mogelijkheid als aanvulling peil sturing, kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen u compleet: Het ontwerp, ontgraving, aanleg drainage, levering drainagezand en afwerken toplaag.

Levering van kokosdrainage, drainagezand mogelijk.

Sloot & Bermonderhoud

Wij zijn u graag van dienst met het (bodem)onderhoud van de sloot. Hiervoor kunnen wij ons inzetten met een arm aan de trekker, met mobiele kranen, midi rupskranen en grote rupskranen, tevens beschikken wij over een maaiboot voor het openwater of slecht bereikbare plekken. Al het vrijgekomen slootafval kunnen wij in onze eigen recycling verwerken.

Waterbeheer, walkantfrezen, walkant klepelen, walkant inzaaien, sloot schonen, uitbaggeren, maaiboot en afvoer berm- & slootafval.

Gladheidsbestrijding

In de winter staan wij met ons machinepark voor u klaar om sneeuwlagen op uw looppad, parkeerterrein of werkterrein te verwijderen. Sneeuw kan u natuurlijk behoorlijk belemmeren. Wij kunnen ook preventief zout strooien om vervelende en onveilige situaties te voorkomen. Wij zijn volledig ingericht op dit soort werkzaamheden en onze vrachtauto’s, trekkers en shovels kunnen wij voorzien van sneeuwschuivers. Doordat wij over meerdere machines beschikken, kunnen wij in korte tijd veel sneeuw schuiven. Namens de provincie mogen wij voor u de A- en N-wegen preventief strooien en sneeuwvrij houden. Neem vroegtijdig contact met ons op, zodat wij u tijdig op de hoogte kunnen stellen van de mogelijkheden.