Precisielandbouw

Hulp nodig bij uw project?

We denken graag met u mee

Met precisielandbouw zijn wij op het juiste moment op de juiste plaats om de juiste teeltmaatregel te nemen. Wij werken als loonwerker samen met de ondernemer en de adviseur. Voor de uitvoering beschikken wij over: een GPS systeem, NIRSS-sensoren, sectieafsluiting en de regeling van variabele giften of variabele rijafstand.

  • Positiebepaling
  • Sectie control
  • Opbrengstmeting
  • Taakkaart

Positiebepaling

Meerdere machines zijn voorzien van GPS positiebepaling. Hiermee kunnen wij data aan een bepaalde positie hangen waardoor wij bijvoorbeeld een opbrengstkaart kunnen generen.

Sectie control

Sectie control hebben wij op onze maïszaaiers, zodebemesters en onze veldspuit. Hierdoor besparen wij middelen omdat wij nooit ergens een dubbele of onnodige gift geven, goed voor het milieu.

Opbrengstmeting

Aan de hand van de data die onze NIRSS-sensor geeft bij een oogst kunnen wij een opbrengstmeting uitvoeren. Dit is ook beperkt mogelijk met satellietdata. Ben u nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Taakkaart

De verkregen data kunnen wij taakkaarten van maken. Door bijvoorbeeld perceelsspecifiek te sturen op Fosfaat of Stikstof tijdens het bemesten. Of door de gift van stikstof egaal bij te strooien met onze kunstmeststrooier aan de hand van de eerdere drijfmestgift. Data gedreven sturen. Om dit te kunnen realiseren zijn er verschillende soorten meetsystemen en machines op de markt. Deze systemen en machines meten realtime waardes, weten op locatie deze waardes zijn gemeten en met de rekenregels en ervaringen wordt de juiste teeltmaatregel toegepast.